Manja slova Veća slova RSSVijesti

26.10.2009.

NAJAVA: URUČIVANJE RAČUNARA STIPENDISTIMA FONDACIJE ZA STIPENDIRANJE ROMA

U cilju dalje promocije informacionog društva i povećanja informatičke pismenosti građana Crne Gore, Ministarstvo za informaciono društvo uručiće donaciju srednjoškolcima stipendistima Fondacije za stipendiranje Roma.

Svečano uručivanje će se održati u srijedu, 28. 10. 2009. godine, sa početkom u 12 časova, u velikoj Sali Uprave za kadrove Crne Gore ( Jovana Tomaševića, bb, Podgorica).

13.10.2009.

Potpisan Sporazum o donaciji

Sporazum o donaciji između Vlade Republike Crne Gore i NR Kine potpisan je danas, uz prisustvo medija, u sali 272 u Vladi Crne Gore. U ime crnogorske Vlade Sporazum je, na način razmjene pisama, potpisao potpredsjednik za ekonomsku politiku i finansijski sistem prof. dr. Vujica Lazović, a u ime NR Kine njegova ekscelencija, ambasador NR Kine u Crnoj Gori Li Mančang.

12.10.2009.

Najava:Potpisivanje Sporazuma o donaciji između Vlade Republike Crne Gore i NR Kine

U utorak, 13.oktobra, u 10 časova, u sali 272 Vlade Crne Gore biće potpisan Sporazum o donaciji između Vlade Republike Crne Gore i NR Kine. U ime crnogorske Vlade Sporazum o donaciji potpisaće potpredsjednik za ekonomsku politiku i finansijski sistem prof. dr Vujica Lazović, dok će u ime NR Kine Sporazum potpisati njegova ekscelencija, ambasador NR Kine u Crnoj Gori Li Mančang.

08.10.2009.

Izjava potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo Vujice Lazovića nakon sjednice Vlade Crne Gore

Audio zapis: Izjava potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo Vujice Lazovića povodom usvajanja Politike informacione bezbjednosti u Crnoj Gori i usvajanja Informacije o realizaciji Programa informacione bezbjednosti u Crnoj Gori...Audio

07.10.2009.

Završeni internet kursevi za penzionere

U 12 crnogorskih gradova završeni su besplatni tronedeljni internet kursevi za penzionere, organizovani u sklopu partnerskog projekta Crnogorskog Telekoma i Vlade Crne Gore na podizanju nivoa informatičkog znanja.

05.10.2009.

ZAVRŠEN XVI INFOFEST

Ceremonijom zatvaranja i uručenjem nagrada, u petak, 2. oktobra 2009. godine, završen je XVI Festival ICT dostignuća INFOFEST.
Nagrade najboljima uručili su potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo, prof. dr Vujica Lazović i dr Đorđe Savić, član Upravnog odbora INFOFEST-a.
Nagrade su uručene saglasno odluci Stručnog odbora Festivala, po sljedećem:

30.09.2009.

USPJEŠNA POSJETA BRISELU

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo prof. dr Vujica Lazović razgovarao je danas u Briselu sa visokim zvaničnicima Evropske komisije, komesarom za informaciono društvo i medije Vivian Reding, komesarom za nauku i istraživanje Janezom Potočnikom i generalnim direktorom generalnog direktorata EK za informaciono društvo i medije Fabiom Kolasantijem.

27.09.2009.

Saopštenje: Večeras otvoren XVI Festival ICT dostignuća INFOFEST

Večeras je na terasi hotela Avala u Budvi otvoren XVI Festival ICT dostignuća INFOFEST. Na početku ceremonije otvaranja, u ime grada domaćina, prisutnima se obratio Aleksandar Tičić, glavni menadžer opštine, ističući da Budva svake godine sa radošću dočekuje učesnike INFOFEST-a. Takođe, prisutne je pozdravio i direktor Festivala, Milan Mrvaljević, najavljući intenzivna dešavanja narednih festivalskih dana. Festival je otvorio potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo, prof. dr Vujica Lazović...

25.09.2009.

Iz štampe izašao prvi broj časopisa CeGD Newsletter


Prvi broj ovog lista za Crnu Goru, odnosno Ministarstvo za informaciono društvo, važan je jer su u njemu na poseban način predstavljena dva događaja: šesnaesti Infofest i projekat EnterEurope.me, koji je kandidovan kroz program razvojne pomoći Slovenije, za 2010. i 2011. godinu.Download

24.09.2009.

Najava: Otvaranje XVI INFOFEST-a

U Budvi će, u nedjelju, 27. 09. u 20 i 30 časova, na terasi hotela Avala, svečano biti otvoren XVI Festival ICT dostignuća INFOFEST.

INFOFEST je najznačajnija manifestacija ovog tipa u regionu, a odlukom Vlade Crne Gore proglašen je manifestacijom od državnog značaja.