Manja slova Veća slova RSSVijesti

18.02.2010.

Objavljen javni poziv za projekat 10 za 10

Ministarstvo za informaciono društvo objavilo je javni poziv za projekat 10 za 10 10 nagrada za 10 najboljih ICT rješenja na univerzitetima u Crnoj Gori.


Cilj ovog projekta je dalja promocija informacionog društva među studentima crnogorskih univeziteta.

18.02.2010.

Prva Elektronska sjednica Vlade ESV

Prva elektronska sjednica Vlade Crne Gore, biće održana u četvrtak 18. februara 2010. godine. Ova sjednica će istovremeno predstavljati i prvu sjednicu crnogorske Vlade održanu u novosagrađenoj zgradi u Karađorđevoj ulici.

11.02.2010.

Naučno – stručni skup IT 2010

U periodu od 24 – 27. februara ove godine u hotelu „Planinka“ na Žabljaku održaće se XV Naučno – stručni skup IT 2010. Organizatori ovog događaja su Ministarstvo za informaciono društvo, Ministarstvo prosvjete i nauke i Univerzitet Crne Gore – Centar informacionog sistema.

08.02.2010.

Saopštenje: 9. februar Dan sigurnijeg korištenja Interneta

Evropska mreža svijesti Insafe, u saradnji sa Evropskom unijom, organizuje kampanju kojom obilježava 9. februar - Dan sigurnijeg korištenja Interneta, mobilnih telefona i svih oblika informaciono komunikacione tehnologije. Toga dana će se u 50 zemalja Evrope, uz preko 500 različitih oblika aktivnosti, promovisati kampanja pod zajedničkim nazivom Think u B4 Post...

29.01.2010.

e-Skills Week

U periodu 1-5. marta 2010.god. pod pokroviteljstvom Evropske Unije, Evropske Komisije, Evropske ICT skupštine (CEPIS) kao i najznačajnijih kompanija i organizacija, a u cilju PODIZANJA OPŠTE INFORMATIČKE PISMENOSTI održaće se istovremeno na hiljade manifestacija pod zajedničkim nazivom „e-Skills Week“!

27.01.2010.

Uručeni računari OŠ Njegoš na Cetinju


Danas je na Cetinju održana svečanost povodom uručivanja računara OŠ Njegoš od strane Ministarstva za informaciono društvo. Pored računara, Ministarstvo za informaciono društvo obezbjedilo je ovoj ustanovi, koja u ovoj školskoj godini slavi jubilej 175. godina postojanja i baštini tradiciju prve državne škole u Crnoj Gori, i mogućnost da cijela zgrada bude pokrivena signalom za pristup internetu.

27.01.2010.

Cetinje: Obraćanje potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo prof. dr Vujice Lazovića na svečanosti povodom uručivanja računara Osnovnoj školi "Njegoš"

Audio zapis: Obraćanje potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo prof. dr Vujice Lazovića na svečanosti, održanoj povodom uručivanja računara Osnovnoj školi "Njegoš" na Cetinju...Audio

26.01.2010.

Najava: Svečanost povodom uručivanja računara Osnovnoj školi "Njegoš na Cetinju

U srijedu 27. januara 2010. godine u 12.00 sati, u prostorijama Osnovne škole Njegoš na Cetinju biće održana svečanost povodom uručivanja računara toj ustanovi od strane Ministarstva za informaciono društvo, koje je obezbijedilo OŠ Njegoš i svu neophodnu opremu, kako bi škola bila pokrivena signalom za pristup internetu. Na ceremoniji uručivanja računara, profesorima, učenicima i predstavnicima medija obratiće se potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo prof. dr Vujica Lazović...

18.01.2010.

MID i Evropska komisija- Sedmica e-vještina


Ministarstvo za informaciono društvo prihvatilo je ulogu nacionalnog nosioca - partnera u projektu Sedmica e-Vještina (e-Skills Week in Montenegro), koji organizuje Evropska Unija u sklopu dugoročne strategije e-Vještine za XXI vijek.

15.01.2010.

Obavještenje Ministarstva za informaciono društvo

Povodom realizacije Kampa mladih informatičara koji se, u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo, održava na Ivanovim koritima od 13 - 29. januara 2010. godine, svi zainteresovani mediji mogu u dogovoru sa Ministarstvom da obiđu polaznike Kampa. Novinarima će biti omogućeno da se na licu mjesta uvjere o načinu na koji se odvijaju predavanja, a biće i u prilici da obave razgovor sa učesnicima i predavačima i da prenesu njihovo raspoloženje i utiske...