Manja slova Veća slova RSSVijesti

03.03.2010.

Uručeni ECDL sertifikati polaznicima „Kampa mladih informatičara“

Danas je, u Sali Uprave za kadrove, u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo održana svečanost uručenja ECDL sertifikata, učenicima osmih, odnosno devetih razreda osnovnih škola u Crnoj Gori, koji su sa uspjehom prošli obuku u okviru „Kampa mladih informatičara“ koji je od 13. do 29.januara održan na Ivanovim koritima. Svi učenici, uspješno su položili testove, pa su tako i dobili indekse, kao svoju prvu zvaničnu evropsku legitimaciju.

02.03.2010.

Održana prezentacija projekta „10 za 10“

Danas je na UDG Univerzitetu održana prezentacija projekta „10 za 10 – 10 nagrada za 10 najboljih ICT rješenja na univerzitetima u Crnoj Gori“, kojoj su pored studenata prisustvovali i predstavnici ICT sektora i velikih kompanija iz Crne Gore, kao i predstavnici medija.

02.03.2010.

Održan okrugli sto: “Modeli promocije informacionog društva u procesu obrazovanja”

U organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i biznis inkubatora “Inventivnost” u ponedjeljak 1.marta, u sali Mediteran na Ekonomskom fakultetu održan je okrugli sto na temu “Modeli promocije informacionog društva u procesu obrazovanja”. Ovaj događaj prvi je u nizu onih kojima Ministarstvo za informaciono društvo obilježava “E skills Week”, (Sedmica – e vještina), koja traje do 5.marta.

02.03.2010.

Prezentacija MID-a na Žabljaku

Od 24. do 27.februara u hotelu “Planinka” na Žabljaku održan je XV naučno stručni IT skup, kojeg je organizovalo Ministarstvo za informaciono društvo, zajedno sa Ministarstvom prosvjete i nauke i Univerzitetom Crne Gore – CIS.

01.03.2010.

Izjava ministra Prof.dr Vujice Lazovića na Okruglom stolu

Audio zapis: Izlaganje potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo Vujice Lazovića na okruglom stolu Modeli promocije informacionog društva u procesu obrazovanja...Audio

01.03.2010.

Najava: Okrugli sto “Modeli promocije informacionog društva u procesu obrazovanja”

Ministarstvo za informaciono društvo i biznis inkubator ,,Inventivnost” organizuju u ponedjeljak, 01. marta, Okrugli sto na temu ,,Modeli promocije informacionog društva u procesu obrazovanja”. Ovo je prva manifestacija kojom Ministarstvo za informaciono društvo obilježava ovogodišnji E-SKILLS WEEK. Okrugli sto će se održati u sali ,,Mediteran” Ekonomskog fakulteta, u 17.00 sati...

01.03.2010.

Najava: Prezentacija projekta 10 za 10

Ministarstvo za informaciono društvo objavilo je javni poziv za projekat 10 za 10 10 nagrada za 10 najboljih ICT rješenja na univerzitetima u Crnoj Gori. Prezentacija ovog projekta biće održana u utorak, 2. marta 2010. godine, na Univerzitetu UDG.Prezentaciji će, osim studenata, prisustvovati predstavnici ICT sektora i velikih kompanija iz Crne Gore, a biće održana u amfiteatru AS Univerziteta UDG, su 12.00 sati...

01.03.2010.

Najava: ECDL indeksi za mlade informatičare

Ministarstvo za informaciono društvo realizovalo je od 13. do 29. 01. 2010. godine, na Ivanovim koritima kurs za učenike završnih razreda osnovnih škola, po ECDL stadardima.

Obuku je pohađalo 30 učenika iz cijele Crne Gore. Svi učenici su veoma uspješno završili obuku i položili odgovarajuće testove.

19.02.2010.

Izjava potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića nakon sjednice Vlade Crne Gore


Audio zapis: Izjava potpredsjednika Vlade Vujice Lazovića o prvoj održanoj sjednici elektronske vlade...DownloadAudio