Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

САОПШТЕЊЕ: Сајбер безбједност је заједничка одговорност

САОПШТЕЊЕ: Сајбер безбједност је заједничка одговорност
Датум објаве: 24.11.2016 12:51 | Аутор: МИДТ

Испис Штампај страницу


МИДТ"У протеклом периоду, остварен је изузетан напредак у погледу развоја информационих технологија и сајбер безбједности у Црној Гори. У борби против сајбер напада, поред високе технолошке и кадровске опремљености, веома значајна је и сарадња, како између државних органа, тако и између јавног и приватног сектора, јер сајбер безбједност је заједничка одговорност. С обзиром на то да смо у константној опасности од појава нових сајбер пријетњи, и наши напори морају пратити такав темпо"- рекао је Директор директората за информатичку инфраструктуру у Министарству за информационо друштво и телекомуникације Кенан Дураковић, на свечаном отварању регионалне сајбер конференције ИНФОСЕЦ која се данас одржава у Теслићу, Босна и Херцеговина.

Дураковић је додао да брз развој сајбер пријетњи захтијева и високу експертску компетентност службеника, па су, због тих разлога, државни службеници у Црној Гори прошли низ обука и програма усавршавања, а успостављени су контакти са партнерима на регионалном и међународном плану.

Конференција ИНФОСЕЦ организована је са циљем сагледавања постигнутих резултата у побољшању информационе безбедности у односу на нове европске регулативе, али и јачања међусобне сарадњу три земље, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије у области информационе безбедности.

Конфренцији присуствује преко 200 стручњака из свијета информационих технологија, док су учешће узели најзначајнији свјетски произвођачи ИТ Сецуритy технологија.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације