Manja slova Veća slova RSS

>

Riga: Potpredsjednik Vlade, prof.dr Vujica Lazović sastao se sa premijerom NR Kine Li Kećijangom

Riga: Potpredsjednik Vlade, prof.dr Vujica Lazović sastao se sa premijerom NR Kine Li Kećijangom
Datum objave: 05.11.2016 10:31 | Autor: MIDT

Ispis Štampaj stranicu Video Video


MIDT MIDT


Delegacija Crne Gore koju je predvodio sa potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem prof.dr Vujica Lazović sastala se danas sa predsjednikom Državnog savjeta NR Kine Li Kećijangom u okviru Petog samita šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine u Rigi.

Tokom ragovora sa kineskim premijrom potpredsjednik Lazović je izrazio zadovoljstvo kontinuiranim razvojem bilateralnih odnosa između naših dviju prijateljskih zemalja što je rezultiralo konkretnim projektima. Naglasio je da postoji spremnost Crne Gore da nastavi saradnju gradnje autoputa sa kineskom kompanijom u realizaciju sljedeće dionice od Mateševa do Androjevice na temelju javno privatnog partnerstva ili nekog drugog finansijskog obrasca koji bi bio prihvatljiv obijema stranama.

Potpredsjednik Lazović je ponovio očekivanja Crne Gore da realizuje projekat rekonstrukcije dijela željezničke pruge Bar – Beograd u Crnoj Gori i to kroz proširenje već ugovorenog projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Budimpešta – Beograd. Dodao je da Crna Gora vidi veliku šansu za saradnju i u dijelu Zajedničke deklaracije tri mora (Jadranko, Baltičko i Crno) kroz mogućnost za razvoj crnogorske luke Bar i izgradnju industrikakog parka u okviru nje.

Premijer Li se zahvalio na konkretnim projektima saradnje i naglasio da kineske kompanije imaju punu podršku kineske vlade za investiranje u region Centralne i Istočne Evrope.

U delegaciji Crne Gore bili su pored potpredsjednika Lazovića i potpredsjednik Vlade prof.dr Petar Ivanović, ministri saobraćaja i pomorstva i ekonomije Ivan Brajović i dr Vladimir Kavarić, savjetnik predsjednika Vlade za energetski i industrijski razvoj dr Ranko Milović i ambasadorka Crne Gore u Letoniji Ljiljana Tošković.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE