Manja slova Veća slova RSS

>

Konferencija za medije povodom promocije novih e-usluga

Konferencija za medije povodom promocije novih e-usluga
Datum objave: 07.04.2016 12:18 | Autor: MIDT

Ispis Štampaj stranicu


 

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i Ministarstvo prosvjete održali su danas, 7. aprila 2016. godine konferenciju za medije povodom pet godina portala eUprave i promocije e-usluga Ministarstva prosvjete.
Na konferenciji su govorili generalni direktor Direktorata za razvoj elektronske uprave Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije Stevan Ljumović, generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama, Arijana Nikolić Vučinić i glavni administrator portala eUprava, Vesna Simonović.

- Portal eUprava je zvanično počeo sa radom 7. aprila 2011. godine i u saradnji sa pet državnih institucija je, građanima i pravnim licima, u početku obezbijedio 12 elektronskih usluga. Na osnovu posljednje urađene Analize Portala za 2014. godinu na portalu eUprava, na dan 31.12.2014. godine bilo je dostupno 77 e-usluga i to 34 e-usluga informativnog tipa, 43 – e-usluga elektronskog tipa, dok je na današnji dan 7. aprila dostupno 165 e-usluga u nadležnosti 28 organa državne uprave i to 53 - e-usluga informativnog tipa i 112 - e-usluga elektronskog tipa. Takođe, po istraživanju Ujedinjenih Nacija Crna Gora na rang listi svjetskog razvoja eGovernmenta za 2014. godinu na 45. mjestu od 194 zemlje članice UN, čime je pozicionirana na prvom mjestu u reginu, rekao je Stevan Ljumović.

- Ministarstvo prosvjete ove godine je poseban akcenat stavilo na kreiranje elektronskih servisa, koji će omogućiti brže i ekonomičnije pružanje usluga građanima, organizacijama i ustanovama, pored tradicionalnog načina i u elektronskom obliku, u bilo kom trenutku nezavisno od radnog vremena Ministarstva, čime se štedi vrijeme i smanjuju troškovi stranke. Od početka ove godine do danas, kreirali smo 12 eServisa. Neki su informativni, pojedini, pored informisanja daju mogućnost da se preuzmu i određeni obrasci za popunjavanje, a postoji i niz servisa koji su u potpunosti elektronski, gdje stranka podnosi zahtjev, prati njegovu realizaciju i dobija odgovor bez dolaska u Ministarstvo , rekla Arijana Nikolić Vučinić.