Manja slova Veća slova RSS

>

Edukovana druga generacija ambasadora sigurnog Interneta

Edukovana druga generacija ambasadora sigurnog Interneta
Datum objave: 18.12.2012 13:30 | Autor: MIDT

Ispis Štampaj stranicu


U subotu, 15. decembra održana je radionica za 40 osnovaca iz 20 škola i 11 gradova sa predavačima iz kompanije Telenor, Represent Communications Agencije, OŠ "Veljko Drobnjaković", kao i organizacije FLEKA i Juventasa.

Ovaj projekat se realizuje u partnerstvu između kompanije Telenor i Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Ministarstva prosvjete.

Ambasadori sigurnog Interneta aktivno su učestvovali u interaktivnim predavanjima koja su imala za cilj da približe Internet i njegov značaj, kao i mogućnosti koje pruža svakodnevno. Pitanja koja su postavljali, ali i komentari od kojih je neke bilo moguće pratiti putem live strem-a na oficijelnim stranicama projekta na društvenim mrežama Facebook i Twitter, još jednom su potvrdili da djeca imaju jako puno informacija, ali da ih je potrebno usmjeriti da znanje koje imaju praktično i koriste. Pored priča o društvenim mrežama, ambasadori su posebno bili zainteresovani da čuju više o mogućim prijetnjama sa Interneta, ali i kako da ih izbjegnu i zaštite se dok su u virtuelnom svijetu.

Naredna aktivnost je planirana za početak februara, kada će se okupiti prva i druga generacije ambasadora sigurnog Interneta kako bi se pripremili za radionice vršnjačke edukacije koje slijede u periodu februar - april 2013.

Podsjećamo, jedinstven projekat na temu sigurnog Internet ima za cilj pružanje edukacije i vještina crnogorskoj djeci, njihovim roditeljima i nastavnicima kako bi Internet za njih bio pozitivno iskustvo uz istovremeno jačanje osjećaja sigurnosti u digitalnom okruženju. Telenorov projekat ‘’Spajamo generacije’’ koji je uspješno realizovan u prvoj polovini ove godine, nastavljen je u septembru i to pod sloganom ‘’Osvoji Internet, surfuj pametno!’’.

Škole učesnice projekta ''Osvoji Internet, surfuj pametno'' su: "Meksiko" (Bar), "Srbija" (Bar), "Vuk Karadžić" (Berane), "Vukašin Radunović" (Berane), "Aleksa Bećo Đilas" (Bijelo Polje), "Dušan Korać" (Bijelo Polje), "Marko Miljanov" (Bijelo Polje), "Njegoš" (Cetinje), "Vuko Jovović" (Danilovgrad), "Risto Manojlović" (Kolašin), "Njegoš" (Kotor), "Braća Ribar" (Nikšić), "Ivan Vušović" (Nikšić), "Luka Simonović" (Nikšić), "Milorad Musa Burzan" (Podgorica), "Štampar Makarije" (Podgorica), "Sutjeska" (Podgorica), "Ivo Visin" (Prčanj), "Veljko Drobnjaković" (Risan), "Drago Milović" (Tivat).

Njima će pridružiti i škole iz prve faze projekta, i to: "Maksim Gorki" (Podgorica), "Lovćenski partizanski odred" (Cetinje), "Blažo Jokov Orlandić" (Bar), "Ratko Žarić" (Nikšić), "Radoje Mitrović" (Berane).