Manja slova Veća slova RSS

>

“10 za 10” i ove godine

Datum objave: 28.02.2012 10:05 | Autor: MIDT

Ispis Štampaj stranicu


U cilju promocije informacionog društva, povećanja digitalne pismenosti, kao i podsticanja kreativnosti i inventivnosti mladih ljudi u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije prije tri godine pokrenulo je projekat nagrađivanja autora najboljih rješenja iz oblasti ICT, koji je namijenjen studentima crnogorskih univerziteta.

Projekat, nazvan ”10 za 10”, naišao je na veliko interesovanje studenata i veoma je uspješno realizovan u prethodne dvije godine. Sa ove vremenske distance, a imajući u vidu kvalitet pristiglih rješenja, kao i masovnost odziva, možemo reći da je, po svim parametrima, prevazišao početne ambicije Organizatora.

Ovome ide u prilog i činjenica da je do sada u ovom Projektu učestvovalo ukupno 209 studenata, od čega u 2010. godini 107, a u 2011. godini 102 studenta. Takođe, sa svojim rješenjima na Konkursu su učestvovali i studenti „neinformatičkih fakulteta“, što ovom Projektu daje dodatni kvalitet.

Sva nagrađena rješenja su bila visokog kvaliteta, a neka od njih su svoju primjenu našla i u praksi. Poseban stimulans za studente da uzmu učešća u ovom Projektu predstavlja činjenica da je on uvijek praćen snažnom marketinškom i PR kampanjom, a nagrađenima je omogućeno da se predstave na stručnim skupovima, što predstavlja važnu činjenicu za afirmaciju mladih stručnjaka.

I ove godine, treći put za redom, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije objavilo je Javni poziv za 10 nagrada za 10 najboljih ICT rješenja .

Planirano je da javni poziv bude otvoren do 18. maja ove godine, a nakon ocjenjivanja radova, najboljima će biti uručene nagrade, koje, kao i prethodnih godina, iznose 2. 000 eura po rješenju.

Pristigle radove će ocjenjivati kompetentna Komisija, u čijem sastavu su ugledni stručnjaci, a kojom će predsjedavati potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, prof.dr Vujica Lazović.