Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ИЦТ ГИРЛС ДАY 2016: Предавање о значају каријере и образовања у ИЦТ-у

ИЦТ ГИРЛС ДАY 2016: Предавање о значају каријере и образовања у ИЦТ-у
Датум објаве: 28.04.2016 13:40 | Аутор: МИДТ

Испис Штампај страницу


Поводом Међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у у Гимназији "Танасије Пејатовић" у Пљевљима одржано је предавање о предности и значају информационо – комуникационих технологија и провјера информатичких вјештина по ЕЦДЛ стандарду.

О значају образовања и каријере у ИТ сектору и женама у прошлом вијеку које су оствариле у информационим технологијама, говорила је на предавању Весна Симоновић, из Министарства за информационо друштво и телекомуникације.

Ученице првих и трећих разреда Гимназије провјерили су своје информатичке вјештине кроз комбиновани тест по ЕЦДЛ стандарду и ови тестови су увид у њихово знање ИТ-а, рекла је Јулија Ђурашковић, овлашћени ЕЦДЛ испитивач из Чикома.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације традиционално обиљежава 28. април Међународни дан дјевојчица у ИЦТ-у, заједно са земљама чланицама Међународне Уније за телекомуникације.

Међународни дан дјевојчица у ИЦТ-у обиљежава се са циљем ширење свијести код дјевојчица о значају информационо-комуникационих технологија, како би се подстакле на размишљање о каријери у сектору информационих и комуникационих технологија.