Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ИЦТ ГИРЛС ДАY 2016: Вршњачка радионица "Изазови и могућности у ИЦТ-у"

ИЦТ ГИРЛС ДАY 2016: Вршњачка радионица "Изазови и могућности у ИЦТ-у"
Датум објаве: 28.04.2016 13:45 | Аутор: МИДТ

Испис Штампај страницу


У Гимназији “Слободан Шкеровић“ Волонтерски клуб Гимназије одржао је вршњачку радионицу на тему „Изазови и могућности у ИЦТ-у“, поводом Међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у.

Ученицама подгоричких средњих школа волонтерке из Гимназије „Слободан Шкеровић“ представиле су кроз радионицу предности и потенцијалне пријетње на Интернету. Такође , било ријечи и о начинима на који се могу ријешити овакви проблеми и пружити помоћ и ономе ко трпи насиље, као и примјери насиља и говора мржње на интернету, али и самом насилнику, могућностима пријаве свих цyбер инцидената и насиља на интернету.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације традиционално обиљежава 28. април Међународни дан дјевојчица у ИЦТ-у, заједно са земљама чланицама Међународне Уније за телекомуникације.

Међународни дан дјевојчица у ИЦТ-у обиљежава се са циљем ширење свијести код дјевојчица о значају информационо-комуникационих технологија, како би се подстакле на размишљање о каријери у сектору информационих и комуникационих технологија.