Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Додијељене награде ученицама поводом међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у

Додијељене награде ученицама поводом међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у
Датум објаве: 28.04.2016 13:54 | Аутор: МИДТ

Испис Штампај страницу


 

Свечана додјела награда за најбоље графичко рјешење за постер побједницама конкурса, који је објављен поводом Међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у, одржана је данас у Пресс центру Владе Црне Горе.

Награде су уручили Ивица Ивановић, генерални директор Директората за промоцију информационог друштва и Аријана Николић Вучинић, директорица Директората за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање лица са посебним потребама Министарства просвјете.

Награде, таблет рачунаре у категорији основних школа освојила је Софија Рашо, ученица ОШ „Милан Вуковић“ из Херцег Новог, док је у категорији средњих школа награда припала Јовани Ивановић, ученици Средње економске школе „Мирко Вешовић“ из Подгорице.

Право учешћа на конкурсу имале су ученице завршних разреда свих црногорских основних и средњих школа.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације традиционално обиљежава 28. април Међународни дан дјевојчица у ИЦТ-у, заједно са земљама чланицама Међународне Уније за телекомуникације.

Међународни дан дјевојчица у ИЦТ-у обиљежава се са циљем ширење свијести код дјевојчица о значају информационо-комуникационих технологија, како би се подстакле на размишљање о каријери у сектору информационих и комуникационих технологија.