Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Обиљежавање Међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у

Обиљежавање Међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у
Датум објаве: 27.04.2016 11:40 | Аутор: МИДТ

Испис Штампај страницу


Министарство за информационо друштво и телекомуникације обиљежиће 28. април Међународни дан дјевојчица у ИЦТ-у, који традиционално обиљежавају земље чланице Међународне Уније.

Међународни дан дјевојчица у ИЦТ-у обиљежава се са циљем ширење свијести код дјевојчица о значају информационо-комуникационих технологија, како би се подстакле на размишљање о каријери у сектору информационих и комуникационих технологија.

Свечана додјела награда за најбоље графичко рјешење за постер побједницама конкурса, који је објављен поводом Међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у, биће одржано у 10 часова у Пресс центру Владе Црне Горе. 

Награде ће уручити Ивица Ивановић, генерални директор ДИректората за промоцију информационог друштва и Аријана Николић Вучинић, директорица Директората за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање лица са посебним потребама Министарства просвјете.

Право учешћа на конкурсу имале су ученице завршних разреда свих црногорских основних и средњих школа.
Награду у категорији основних школа освојила је Софија Рашо, ученица ОШ „Милан Вуковић“ из Херцег Новог, док је у категорији средњих школа награда припала Јовани Ивановић, ученици Средње економске школе „Мирко Вешовић“ из Подгорице.

У оквиру обиљежавања Међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у на Факултет визуелних умјетности - Универзитета Медитеран биће одржано предавање о графичком дизајну намијењено ученицама средњих школа из Подгорице, са почетком у 11 часова.

Док ће у Гимназији “Слободан Шкеровић“ Волонтерски клуб Гимназије одржати вршњачку радионицу на тему „Изазови и могућности у ИЦТ-у“ у 12 часова.


Такође, у оквиру обиљежавања биће одржано предавање о ширењу свијести код дјевојчица о значају информационо-комуникационих технологија ученицама Гимназије „Танасије Пејатовић“ у Пљевљима, као и провјера информатичких вјештина по ЕЦДЛ стандарду у 12 часова.

Овдје можете погледати награђена графичка рјешења:

МИДТ

Награђено графичко рјешење у категорији основних школа - Софија Рашо, ОШ "Милан Вуковић", Херцег Нови

МИДТ

Награђено графичко рјешење у категорији средњих школа - Јована Ивановић, Средња економска школа "Мирко Вешовић", Подгорица