Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Додјела награда за најбоље литерарне радове на тему „Ја у свијету технологија“

Додјела награда за најбоље литерарне радове на тему  „Ја у свијету технологија“
Датум објаве: 22.04.2015 12:52 | Аутор: МИДТ

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе и министар за информационо друштво и телекомуникације, проф. др Вујица Лазовић додијелиће награде за најбоље литерарне радове пристигле на конкурсу “Ја у свијету технологија”, који је објављен поводом обиљежавања Међународног дана дјевојчица у ИЦТ-у.

Тим поводом ће у четвртак, 23. 04. 2015. године бити уприличена свечаност , у хотелу Рамада (сала „Медун“), са почетком у 10 часова.

Министарство за информационо друштво и телекомуникације је поводом Мађународног дана дјевојчица у ИЦТ-у ( Гирлс ин ИЦТ Даy 2015) организовало такмичење за најбољи литерарни рад на тему „Ја у свијету технологија“. Земље чланице Међународне уније за телекомуникацију, посљедњег четвртка у априлу, традиционално обиљежавају Дан дјевојчица у ИЦТ-у са циљем да се младим женама приближе информационе и комуникационе технологије, да им се представе могућности за запошљавање у овој области, као и да се дјевојке подстакну на размишљање о каријери у сектору информационих и комуникационих технологија.

Конкурс је трајао од 2. до 15. априла, а право учешћа имале су ученице завршних разреда основних и средњих школа у Црној Гори.

Прво мјесто у категорији основних школа освојила је Лидија Ћорић , ОШ „Браћа Рибар“, Никшић, друго мјесто освојила је Невена Мујичић, ОШ „Вук Караџић“, Подгорица, док је треће мјесто припало Гордани Радуловић, ОШ „Сутјеска“, Подгорица.

У категорији средњих школа прво мјесто припало је Милици Грбовић, Средња мјешовита школа „17. септембар“, Жабљак, друго мјесто освојила је Марија Бурић, Средња електротехничка школа „Васо Алигрудић“, Подгорица, док је треће мјесто освојила Ирина Лакић, Гимназија „Слободан Шкеровић“, Подгорица.

За најбоље литерарне радове обезбијеђене су награде у категорији основних и средњих школа које су поред Министарства за информационо друштво и телекомуникације обезбиједили спонзори: М-тел, С&Т,Чиком и Пин Монтенегро.
По три набоља рада из основних и средњих школа награђене су сљедећим наградама:

Прва награда – лаптоп рачунар;

Друга награда – таблет рачунар;

Трећа награда – смарт телефон.

За све награђене обезбијеђена је бесплатна ЕЦДЛ обука и ЕЦДЛ сертификат, док првонаграђена из средње школе стиче право на волонтерски стаж у ИЦТ фирми спонзору конкурса.

Награђене литерарне радове можете прочитати овдје.