Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Погледајте 5 заблуда о друштвеним мрежама

Погледајте 5 заблуда о друштвеним мрежама
Датум објаве: 26.11.2014 14:42 | Аутор: Министарство за информационо друштво и телекомуникације

Испис Штампај страницу


Друштвени медији су само за младе, на њима се углавном губи вријеме и треба их забранити на радном мјесту – провјерите шта је од тога истина, а шта заблуда.

Иако су друштвени медији и друштвене мреже сад већ свеприсутни и дио су свакодневице, још постоји низ заблуда те погрешних предрасуда о томе како се користе. Неки Фацебоок виде као користан алат за повезивање с пријатељима и породицом, а неки као потпуни губитак времена и приватности. Провјерите што је од тога истина, а што није у одговоре на ових пет заблуда о друштвеним медијима:
1. Друштвени медији су Фацебоок, Тwиттер и ЛинкедИн

Иако то јесу најпознатије друштвене мреже, друштвени медиј је било која интернет апликација која се заснива на начелу да сви учлесници имају право стварати и дијелити садржај. А према тој дефиницији, и Wикипедиа је друштвени медиј.
2. Због друштвених мрежа мање радимо

Уобичајена предрасуда је да смо на послу мање продуктивни и мање посвећени послу јер наводно губимо вријеме на Фацебооку, Тwиттеру и осталим друштвеним мрежама. Међутим, истраживање које су спровели Мицрософт и агенција за истраживање тржишта Ипсос показала је управо супротно. Испитали су 10.000 радника у 32 државе и 46 посто њих рекло је како су због алата друштвених медија, преко којих изравно измјењују поруке, презентације или заједнички раде на документима – још ефикаснији преноси 24сата.хр.
3. Друштвени медији не продају

Иако данас готово да нема компанија која није присутна на друштвеним мрежама, таква врста маркетинга још изазива доста различитих ставова. Једно од оних најпопуларнијих је како се преко друштвених мрежа не може продавати.

Како би разоткрили тај мит, из компаније Делл, која продаје рачунаеw, објавили су како су само преко једног од својих рачуна на Тwиттеру остварили продају вриједну три милиона долара.
4. Користе их само млади

Да, млади су били међу првима који су прихватили тренд друштвених мрежа кад је почео, међутим, у међувремену су профиле на друштвеним мрежама почели отварати људи свих добних скупина. Штовише, истраживања су показала да 43 посто Американаца старијих од 65 година има профил на једној од друштвених мрежа.
5. Небитни су за проналажење посла

Ако мислите да ваши профили на друштвеним мрежама немају никаквог утицаја на тражење посла, у заблуди сте. Већина оних задужених за одабир кандидата данас прво у претрагу упише име кандидата и добро проучи све што о њему може сазнати на друштвеним мрежама. Једно је истраживање показало да чак 94 посто оних који одлучују о запошљавању у том процесу користи друштвене мреже.

Извор: технологија.ме