Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Фацебоок има нова правила приватности

Фацебоок има нова правила приватности
Датум објаве: 26.11.2014 14:34 | Аутор: Министарство за информационо друштво и телекомуникације

Испис Штампај страницу


Корисници Фацебоока добили су од те друштвене мреже обавијештења о новим правилима приватности, прочитајте која су то правила и што ће се од почетка 2015. промијенити.

Помажемо вам да схватите како Фацебоок ради и како да контролишете информације које дајете, наслов је подугачког текста који је Фацебоок послао својим корисницима како би их упознао с промјенама подешавања приватности које ће се почети примјењивати с првим даном 2015. године.

Подугачак текст вјероватно није прочитао добар дио корисника, стога доносимо скраћени преглед промјена и објашњења што оне за вас значе:

Најважнија нова подешавања зову се Привацy Басицс, својеврсни интерактивни водичи доступни на 36 језика у којима корисници могу научити ко све и зашто виђа њихове објаве те како то ограничити, како некога блокирати, ко може видјети слике на којима су означени…

Друго битно обавијештење од Фацебоока је она да тестирају могућност куповина и слања новца директно у свом интерфесју, тако да вас не зачуди ако ускоро будете некоме могли послати неколико стотина еура поруком преко Фацебоока.

Развеселити ће вас и новост да ће Фацебоок одсад памтити и на више уређаја примјењивати ваше преференције око огласа па вам оглас који сте на мобилном означили као незанимљив неће сервирати на рачунару.

Извор: технологија.ме